Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ZomerBOB-controles : bestuurder onder invloed moet rijbewijs inleveren, maar... kruipt na 2 uur terug achter het stuur

Wodca controles
Bij zomerBOB-controles langs de Retiesebaan in Kasterlee, de Steenweg op Zevendonk in Turnhout en de Singel in Lille heeft het verkeersteam van Politie Regio Turnhout gisterennamiddag en -avond zo'n 1.400 chauffeurs gecontroleerd.
 
6 chauffeurs hadden te veel gedronken. 3 van hen moesten hun rijbewijs voor 3 uur inleveren, 3 anderen kregen een rijverbod van 6 uur.
 
Eén chauffeur die na een positieve ademtest in Kasterlee een rijverbod van 6 uur had gekregen, kroop al na 2 uur terug achter het stuur en werd opnieuw betrapt. Daarop besliste het parket om de auto van de man in te houden.
 
De politie trok aan de Singel in Lille ook voor 15 dagen het rijbewijs in van een chauffeur die een positieve drugstest aflegde. De man zat onder invloed van cannabis en amfetamines achter het stuur.
 
Tot slot hielden de agenten ook de auto in van een chauffeur die reed zonder rijbewijs en werden er een aantal verkeersboetes uitgeschreven, o.m. voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.' (pol)  Foto NNieuws.

Retiesebaan, Kasterlee, België

Wodca controles

Deel dit artikel